wie zijn wij

Andrea Kessler is geboren en getogen in Zurich (Zwitserland). Haar danscarrière begon op de Zurich Tanztheaterschule. In 1993 is Andrea naar Nederland verhuisd om haar studie aan de gerenommeerde Rotterdamse Dansacademie/Codarts voort te zetten. De HBO studie tot 1e graad docent dans met de specialisaties moderne dans/ improvisatie&compositie heeft ze in 1997 met succes afgerond.

Na haar studie kreeg Andrea de kans om als uitvoerend danser met verschillende choreografen van diverse Jeugdtheatergezelschappen te werken (o.a. Wies Merkx, Jeugdtheatergroep Stout, Danstheater DEE). Terugkijkend op haar carrière heeft haar podiumervaring veel invloed gehad op haar docentschap.

Na de komst van haar eerste kind heeft ze haar danscarrière op de planken beëindigt en is ze zich gaan richten op het doceren en choreograferen bij diverse kunstzinnige instellingen in binnen en buitenland(o.a. Jeugdtheater Hofplein, Jeugdtheaterschool Dordrecht, De VAK Delft, SKVR, Atelierschule.ch, het sport- en schooldepartement van de stad Zürich en Tanzhaus Zürich).
Samen met haar partner Arjen Stavenuiter (leraar primair onderwijs / docent drama PABO en theatereducator) heeft Andrea in 2012 StudioBEETS opgericht. Een plek waarbij verschillende disciplines en mensen elkaar ontmoeten en inspireren.

StudioBEETS staat voor kleinschaligheid, persoonlijke begeleiding en maatwerk.